زندگینامه شهید انصاری(ره)
شهید والامقام حجةالاسلام والمسلمین عبدالقیوم انصاری رحمهالله علیه برای لبیک گویی به آیه شریفه "یَا أَیُّهَا الَّذِینَ آمَنُوا کُونُوا أَنْصَارَ اللَّهِ کَمَا قَالَ عِیسَى ابْنُ مَرْیَمَ لِلْحَوَارِیِّینَ مَنْ أَنْصَارِی إِلَى اللَّهِ ۖ قَالَ الْحَوَارِیُّونَ نَحْنُ أَنْصَارُ اللَّهِ"، نام خانوادگی «انصاری» را برای خود انتخاب نمود. وی در سال ۱۳۵۹ هجری شمسی در جوار شهر قندوز در یک خانواده اهلُ بیتی دیده به جهان گشود. او هنوز در دوران کودکی به سر میبُرد که به دلیل اشغال افغانستان توسط ارتش سرخ شوروی و تشدید درگیریها در کشور، ناچار به ترک دیار و مهاجرت به جمهوری اسلامی ایران به همراه خانواده گردید. تحصیلات کلاسیک را در شهر محل اقامتش، مشهد مقدس، تا مقطع راهنمایی به پایان رساند و پس از خروج نیروهای اشغالگر از کشور و پیروزی مجاهدین در اوائل دهه هفتاد خورشیدی به افغانستان بازگشت. دوران آغازین جوانی را همراه با کار و تلاش برای تشکیل زندگی جدید سپری میکرد که با ورود طالبان به زادگاه و محل زندگیاش، بار دیگر عزم سفر به ایران نمود. این بار اما پس از اقامت دوباره در شهر مشهد، در اولین اقدام سرنوشتساز، در تابستان ۱۳۷۹ خورشیدی با مراجعه به دفتر جامعه روحانیت امامیه هرات در این شهر و با تشویق و معرفی برادر بزرگوارش، جناب حجتالاسلام و المسلمین حاج شیخ حبیبالله اسلامی، درخواست خود را برای شروع تحصیلات حوزوی در این مرکز علمی ارائه نمود. با آغاز سال تحصیلی و طی مراحل مقدماتی، شهید انصاری در پانزدهم شهریور/سنبله ۱۳۷۹ خورشیدی در مدرسه علمیه امامهادی علیهالسلام پذیرش و ثبت نام گردید.


شهید راه ثقلین، پس از اتمام دوره سطح در حوزه علمیه، با توجه به نیاز منطقه، در اواخر تابستان ۱۳۸۲ خورشیدی عازم ولایت قندوز گردید. او تا لحظه شهادت (۱۴ تیر ۱۳۹۸ خورشیدی) بر عهد خود در انجام وظایف دینی و رسالت تبلیغی در عرصههای مختلف علمی، فرهنگی، اجتماعی و… کوشا و پایدار ماند. ایشان در مدت قریب به ۱۶ سال حضور مداوم و مؤثر در کشور، با مسئولیتهایی مانند مدیریت حوزه علمیه حضرت رسول اکرم صلی الله علیه وآله، مدرسه علمیه امام علی سلامالله علیه، مدرسه علمیه فاطمیه کلمة الله در شهر قندوز، مدرسه صادقیه کلمة الله در شهر تالقان ولایت تخار، و مدرسه علمیه رضویه کلمة الله در شهر ولسوالی امام صاحب و شعبات تابعه آن در مناطق محروم ولایت تخار و قندوز، خدمات ارزنده و ماندگاری را از خود به یادگار گذاشت. وی همچنین ریاست شورای اسلامی و فرهنگی اقوام تشیع، معاونت شورای اخوت اسلامی، و بنیاد اسلامی کلمة الله در ولایت قندوز را بر عهده داشت و در این زمینهها نیز تأثیرگذار و فعال بود. شهید انصاری رحمت الله علیه، علاوه بر مسئولیتهای مدیریتی، در تأسیس حوزه علمیه حضرت رسول اکرم(ص) و مدارس تابعه با بیش از ۴۰۰ طلبه علوم دینی اعم از خواهر و برادر در ولایتهای قندوز و تخار، و همچنین در ساخت چندین مسجد و مرکز فرهنگی در مناطق محروم ولایات زون شمال شرق افغانستان پیشگام بوده است. شهید راه ثقلین، همگام با علم و عمل، به تهذیب نفس و کسب فضایل اخلاقی نیز توجه ویژه داشت و در راه رسیدن به مقصود و هدف مقدسی که برای خود تعیین کرده بود، هرگز غافل نبود. همزمان با تداوم تحصیلات، به تهذیب نفس و کسب فضایل اخلاقی نیز اهتمام میورزید.
فعالیتهای ایشان در حوزههای مختلف فرهنگی و اجتماعی بر هیچکس پوشیده نیست و به پاس این تلاشها، شورای علمای ولایت قندوز ایشان را «شهید راه ثقلین» لقب دادند. افسوس که تروریستان کوردل تاب دیدن روشنگریها و صلحآوریهای ایشان را نداشتند و در یک حمله تروریستی، ایشان را جلوی دیدگان فرزندشان به شهادت رساندند. راهش پر نور و روحش شاد باد.